Takie szybkie smaczne dania lubię . Pasuje do ryżu jak i do chlebka.
Sałatka na ciepło z szpinaku i jajka
składniki
1 opakowanie szpinaku świeżego
5 jajka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oliwa
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
Szpinak ja wybrałam świeży baby myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy oliwę , dodajemy drobno posiekany czosnek. Czosnek chwilę smażymy , na patelnie dodajemy szpinak - mieszamy i smażymy. Po chwili dodajemy odrobinę wody i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Kiedy szpinak jest miękki na patelnie dodajemy posiekane jajka. Mieszamy. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz