Smaczna pasta śniadaniowa z jajkami , twarożkiem i z rzodkiewką .
Lekka wydajna pasta wspaniale smakuje z ciemnym pieczywem .
Pasta jajeczna z rzodkiewką i twarożkiem
składniki
1 kostka twarogu półtłustego
5 szt jajka
6 kulek rzodkiewka
1 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
Sól morska
1 ząbek czosnku
pieprz biały
1 pęczek szczypiorek cienki
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po wystudzeniu obieramy. 3 jajka siekamy. Resztę jajek miksujemy z twarogiem. Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce małe oczka i dodajemy do pasty. Jajka posiekane dodajemy do pasty. Wszystko razem mieszamy i dodajemy pokrojony drobno szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz