Jarzynka na ciepło na masełku z dodatkiem tartej bułki i odrobiny tymianku . Polecam do obiadku , pasuje do ryżu i ziemniaków .
Marchewka z brokułem na masełku z bułką tartą
składniki
1/2 kg marchewki
1 brokuł
3 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej Kupiec
tymianek
Sól morska
pieprz czarny młotkowany z kolendrą Kamis
Marchewkę obieramy i kroimy w równą kosteczkę . Brokuła myjemy i kroimy na małe różyczki. Do garnka wlewamy wodę , solimy do smaku i wkładamy pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 8 min. Po tym czasie dokładamy brokuła i gotujemy ok 6 min. Woda z gotowania powinna nam się zredukować , jeżeli nie odlewamy ją. Dodajemy masło i mieszamy warzywa. Doprawiamy pieprzem ,kolendrą i tymiankiem do smaku. Na koniec wsypujemy bułkę tartą i wszystko razem mieszamy. Podajemy na ciepło .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz