Dwór Kombornia słynie z produkcji własnej czekolady Inspirowanej Winem .
Tu moje wcześniejsze wspomnienia z pierwszego i drugiego dnia konkursu http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2014/03/konkurs-bloderchef-w-dwor-kombornia.html
Dwór oferuje nam 12 wspaniałych smaków czekolada.
Rose -
Porto
Tokaji
Gewurztraminer
Sauvignone Blanc
Chardonnay
Riesling
Muscat
Merlot
Zinfandel
Pinot Noir
Cabernet Sauvignon
Syrah
O unikalnym procesie tworzenia ChocoWine pisze Dwór Kombornia
ChocoWine to czekolady odzwierciedlające kompozycje zapachowe i smakowe win z rożnych odmian winogron, a zawartość kakao dostosowana jest do mocy wina. Proces tworzenia naszej czekolady jest unikalny. Zanim tabliczki zostaną uformowane, nadajemy czekoladzie akcenty aromatów w procesie leżakowania. Niuanse smakowe zawieramy w samej czekoladzie, a smaki przewodnie takie jak owoce, zioła, przyprawy, korzenie, a nawet grzyby czy warzywa umieszczamy na wierzchu czekolady. Nad opracowaniem receptury pod okiem sommeliera czuwał Mistrz Polski Cukierników.
Pierwsza część to pokaz tworzenia czekolady ręczne temperowanie , wlewanie do formy i dodawanie wybranych naturalnych dodatków .
Po pokazie każdy z nas mógł zrobić sobie swoja czekoladę .
I tak powstały nasze czekolady
Po warsztatach czekała nas pożegnalna kolacja inspirowana tym razem PIWEM .
Najpierw przygotowania do kolacji
Na kolacji czekała nas niespodzianka .
Degustacja Piw wspaniale dobranych do posiłku
Piwa pochodziły z URSA MAIOR browaru rzemieśniczego z woj Podkarpackiego a dokładniej z Uherzec .
Podczas kolacji zaserwowano nam
Do każdej potrawy mieliśmy dobrane piwko na zasadzie podobieństwa lub przeciwieństwa smaku.
Piwa były smaczne i wspaniale wkomponowały się w Nasz wieczór.
próbowaliśmy
Do filetu z kaczki podano nam piwo Ursa Bambina Blues
Schab z dzika popijaliśmy Ursa Renegat
A do deseru
Ursa Blonde Cascade
I koniec wspaniałej przygody . Dziękuję Wszystkim za towarzystwo i super zabawę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz