Małe przystaweczki z patelni grillowej , można je także zrobić na grillu elektrycznym.
Składniki grillujemy i składamy w ładne zgrabne kanapeczki ja podałam je z chrzanem wasabi dla pikanterii.
Razowe grzanki z grillowaną cukinią i kaszanką
składniki
bułki razowe pełnoziarniste
kaszanka
cukinia młoda
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
chrzan wasabi
masło
Bułkę kroimy w skośne kawałki. Smarujemy cieniutko masłem i układamy na grillu. Kaszankę kroimy w dość grube plastry pod skosem , grillujemy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki grillujemy z dwóch stron. Na grzanki układamy cukinię posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem nakładamy na nią kaszankę . Na wierz nakładamy chrzan wasabi - podajemy.
Takie coś bym chętnie zjadł.
OdpowiedzUsuń