Mój wczorajszy obiadek , pycha i ten zapach leśnych poziomek....
Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową
składniki
1/2 kg łososia
chleb tostowy
boćwina
ocet balsamiczny
olej rzepakowy
1 szklanka poziomek
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
sok z cytryny
miód
Mięso z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy na kawałki. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Chleb tostowy wkładamy do tostera do zarumienienia. Poziomki myjemy i miksujemy. Dodajemy sól, pieprze ocet balsamiczny miód i olej. Jeszcze raz miksujemy. Salsę chłodzimy. Na tosta układamy liść boćwiny na to łososia i salsę z poziomek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz