Zupki kremy są najlepsze , zawierają w sobie dużo warzyw i witamin. dobry sposób na przemycenie dzieciaczka warzyw.
Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami
składniki
4 ziemniaki
1 pietruszka
1 marchew
1/4 szt seler
1 garść fasolki szparagowej
1 litr bulionu warzywnego
śmietana 30%
Sól morska
kiełki rzodkiewki
1 łyżka masło
sos sojowy
Ziemniaki ,marchewkę, seler , pietruszkę obieramy i kroimy drobno. Na dużej patelni na maśle podsmażamy warzywa. Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową. Mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Przelewamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Zaciągamy śmietana. Krem podajemy z kiełkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz