Bakłażana lubię szpinak jeszcze bardziej - połączone super danie a do tego jajo mmmm....
Bakłażan ze szpinakiem z patelni
składniki
4 szt pieczarek
1/2 szt bakłażana
1 garść szpinak
1/2 łyżeczki masła
1/2 łyżeczki oliwy
3 szt brukselka
Sól morska
pieprz biały
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przecinamy je na pół.Pieczarki kroimy w plasterki. Bakłażan kroimy w plasterki solimy i odstawiamy , po ok 10 min płuczemy go i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masełko i oliwę podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy pokrojone pieczarki i bakłażan podsmażamy. dodajemy szpinak i na końcu brukselkę. Na środek wbijamy jajo. Całość solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Nakrywamy aby jajko ścięło się . Podajemy.
Takie na szybko, ale smaczne :)
OdpowiedzUsuń