Jesienna smaczna przystawka z grillowanego bakłażana i brukselki .
Roladki z bakłażana i brukselki
składniki
1 bakłażan
8 szt brukselki
bulion warzywny
Sól morska
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
Brukselki gotujemy w bulionie warzywnym . Uwaga ,żeby nie rozgotować .
Bakłażana myjemy i kroimy w długie paski. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Płuczemy go i grillujemy na patelni grillowej. W plaster bakłażana owijamy brukselkę spinamy wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków. Robimy sos czosnkowy. Majonez mieszamy z śmietaną dodajemy wyciśnięty czosnek . Doprawiamy sola i pieprzem. Sos nakładamy na roladkę i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz