Już dużo pisałam o zaletach past kanapkowych. Dalej tak twierdzę są pyszne wydajne i tanie.
Dlatego wymyślam coraz to nowsze.
Pasta tuńczykowa z warzywami
składniki
1 opakowanie serka naturalnego
1 puszka tuńczyka z wody
1 cebula czerwona
4 szt korniszony
1/2 szt papryka żółta
pieprz czarny mielony
Sól morska
Tuńczyka wyciągamy z puszki i odcedzamy na sicie. Odsączonego dodajemy do serka. Lekko mieszamy. Cebulę czerwoną siekamy drobno, korniszony kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy osuszamy usuwamy pestki i białą błonkę. Pokrojone warzywa dodajemy do serka z tuńczykiem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym do smaku. Chłodzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz