Smaczna sałatka pasuje na każdą imprezę rodzinną i nie tylko.
Sałatka śledziowa kaparami
składniki
4 śledzie matiasy
1 szklanka pieczarki marynowane
4 korniszony - ogórki konserwowe
2 cebul czerwone
pieprz biały
Sól morska
4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
4 łyżki kaparów
Cebulę kroimy drobniutko solimy i odstawiamy aby troszkę zmiękła. Pieczarki odcedzamy z zalewy i drobniutko kroimy. Korniszony także drobno kroimy. Śledzie odcedzamy z zalewy i kroimy w kawałki , paseczki. Kapary odcedzamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy majonez i śmietanę , doprawiamy pieprzem do smaku.Lekko mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz