Buła chrupiąca cieplutka do tego paróweczka z szynki , odrobina kapusty kiszonej , roszpunki i kilka dodatków. Syto , smacznie i zdrowo.
Hot dog z kapusta kiszoną
składniki
4 bagietki
4 parówki
1 cebula biała
2 garście sałaty roszponki
2 łyżki majonezu tradycyjnego
2 łyżki ketchup mały ostry
1 łyżka musztardy
1/2 szklanki kapusty kiszonej
Zaczynamy od przecięcia małych bagietek , wstawiamy je do piekarnika aby stały się chrupkie. Parówki dobrej jakości gotujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka solimy i ugniatamy ręką. Ciepłą bułkę wyciągamy z piekarnika jedna stronę smarujemy cienko majonezem na to musztarda. Druga stronę smarujemy ketchupem. Na ketchupie układamy piórka cebuli. Wkładamy ciepła parówkę . Na wierzch kładziemy troszkę kapusty kiszonej na nią sałatę roszponkę . Bułę zamykamy.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie jadłem.Ciekawy dodatek kapusty.
OdpowiedzUsuń