Kalorii mało a smak ....
Razowy makaron z papryką na koniaku
składniki
1 szklanka makronu razowego
20 ml koniaku
1 cebula
oliwa z chilli
czosnek ok 2 ząbki
1 papryka czerwona
2 jajka
1 kawałek selera naciowego
masło
Cebule obieramy i siekamy. Seler kroimy w drobna kosteczkę . Czosnek obieramy i siekamy.
Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę .
Na patelni na oleju z chilli podsmażamy cebulkę i czosnek.
Makron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
Na patelnie dodajemy pokrojona paprykę i seler.
Smażymy. Podlewamy koniakiem . Podpalamy . Jak alkohol wypali się , dodajemy odrobina masła i dodajemy makaron. Mieszamy. Całość zalewamy rozbitymi jajkami , solimy do smaku. Już nie gotujemy tylko dobrze mieszamy. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz