środa, 6 lipca 2016
Carpaccio z wędzonego łososia z dipem z czosnku niedźwiedziego
Coś fajnego coś nowego w mojej kuchni.
Carpaccio z wędzonego łososia z dipem z czosnku niedźwiedziego
Wędzony łosoś robiony domowym sposobem przy użyciu Dymu w płynie z twardego drewna Smokelnad do mięsa i ryb .
Kawałek płata surowego łososia moczymy w roztworze dymu . Do pudełka wlewamy wodę 1 litr i aromat dymu w płynie 70 ml . Dodajemy sól ok 60 g . Mieszamy i zanurzamy mięso ryby. Wstawiamy do lodówki na ok 24 h, Po tym czasie . Wyciągamy rybę . Wkładamy jej do siatki wędliniarskiej. Zawieszamy w przewiewnym miejscu . Zostawiamy rybę na 24 h.
Gotowy aromatyczny kawałek ryby kroimy w plasterki. Robimy dip z czosnku niedźwiedziego. Miksujemy bardzo drobno całe migdały . Dodajemy olej , dalej miksujemy. Solimy do smaku.Na koniec dodajemy liście czosnku niedźwiedziego . Miksujemy i chłodzimy. Wędzoną rybę kroimy w plasterki układamy na talerzu , obok serwujemy dip niedźwiedzi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz