Składniki
- 15 dag pieczarki,
- 1 szt cebula biała,
- 1/2 opakowania makaron penne,
- masło,
- 1 szt kiełbasa biała,
- 1/2 łyżeczki jarzynki Winiary
- Sól,
- natka pietruszki
- pomidory z puszki Cirio
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebule kroimy w piórka. Na patelni na maśle podsmażany pokrojoną pieczarki i cebulę . Następnie dodajemy 2 łyzki pomidorków z puszki mieszamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,pieprzem do smaku .Na patelnie dodajemy ugotowany makaron mieszamy . Między czasie grillujemy plasterki białej kiełbasy . Podajemy makaron z pieczarkami i grillowaną kiełbasą ozdobione natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz