środa, 19 września 2012

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym .Danie wegetariańskie proste i smaczne .

składniki

    5 szt kotletów sojowych np Sante
    1  bakłażan,
    1/2 opakowania makaronu świderki razowe Misura
    3 łyżki przecieru pomidorowego Passata Rustica  Cirio
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 ząbek czosnek,
    1 łyżka olej rzepakowy,
    Sól morska- MŁYNEK,
    szczypior,
    bulion warzywny


Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. PO ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie myjemy .Najlepiej plasterki bakłażana u grillować ,smażony na oleju pochłonie dużo tłuszczu . Ja usmażyłam go na patelni grillowej . Kotlety sojowe zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na chwile następnie odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy kotlety sojowe. Dodajemy ugotowany makaron -mieszamy . Dodajemy bakłażana mieszamy .Następnie dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Podajemy z szczypiorem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz