wtorek, 18 grudnia 2012

Szpinak z soczewicą na ciepło - przystawka obiadowa

Zdrowa smaczna przystawka obiadowa z szpinaku i soczewicy .

Szpinak z soczewicą na ciepło


składniki

    1 opakowanie szpinaku
    3 ząbki czosnek,
    1 łyżeczka masła
    Sól morska- MŁYNEK,
    1/2 puszki soczewicy
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    pieprz biały do smaku


Szpinak świeży myjemy lekko osuszamy .Kroimy na mniejsze części . Szpinak podsmażamy na masełku . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Soczewice odsączamy na sitku z zalewy i dodajemy do szpinaku . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Mieszamy i dusimy chwilę . Pod koniec zaciągamy jogurtem naturalnym . Podajemy na ciepło .



1 komentarz:

  1. mmm fajne danie, w sam raz dla mnie, bo nie jadam mięsa :)

    OdpowiedzUsuń