Pikantna pasta z kaszy
składniki
1 woreczek kaszy jęczmiennej
2 udka,
4 szt korniszony,
2 łyżki ketchupu,
papryka słodka mielona
papryka ostra
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
natka pietruszki,
olej,
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
uniwersalna przyprawa Vegeta
1 szt cebula
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli. Ugotowane udka obieramy od kości i drobno kroimy. Cebule siekamy. Korniszony kroimy drobno. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy dwie papryki mielone . Dodajemy posiekane mięso z kurczaka podsmażamy. Dodajemy kaszę ,ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony i natkę pietruszki .Mieszamy i studzimy .
Do doprawienia pasty użyłam Vegety Podravka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz