poniedziałek, 7 stycznia 2013

Pikantna pasta z kaszy

Zdrowa smaczna pasta ,pasuje do i na pieczywo.

Pikantna pasta z kaszy

składniki

    1 woreczek kaszy jęczmiennej
    2  udka,
    4 szt korniszony,
    2 łyżki ketchupu,
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    natka pietruszki,
    olej,
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
     uniwersalna przyprawa Vegeta
    1 szt cebula

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli. Ugotowane udka obieramy od kości i drobno kroimy. Cebule siekamy. Korniszony kroimy drobno. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy dwie papryki mielone . Dodajemy posiekane mięso z kurczaka podsmażamy. Dodajemy kaszę ,ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony i natkę pietruszki .Mieszamy i studzimy .


Do doprawienia pasty użyłam Vegety Podravka


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz