Wegetariański przysmak, czyli warzywa w roli głównej
* 1 szt brokuły,
* 1 szt cukinia,
* 1 szt marchewka,
* 1/4 szt seler,
* 1 szt cebula,
* 2 ząbki czosnek,
* 1 woreczek ryż,
* oliwa,
* papryka czerwona słodka kamis
* koperek,
* pieprz
*kostka bulionowa Winiary
Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Cukinie kroimy w paseczki za pomocą obieraczki do warzyw.Cebule kroimy w piórka ,seler obieramy i ścieramy na tarce .Marchewkę tez ścieramy na dużych oczkach .Dodajemy pokrojonego brokuła Warzywa podsmażamy na oliwie .Doprawiamy skruszoną kostka bulionowa ,solą pieprzem ,papryką czerwona słodką do smaku . Lekko podlewamy woda i chwilę dusimy Pod koniec wyciskamy 2 ząbki czosnku ,mieszamy .Podajemy z ryżem.
Smacznego Na zdrowie !!!
Bardzo mi się ten przepis podoba. I z chęcią bym coś takiego zjadła.
OdpowiedzUsuńTylko ta kostka bulionowa - lepiej zrobić swój własny bulion warzywny, który nie będzie zawierał tej tony świństw.
Pozdrawiam. :)