czwartek, 1 marca 2012

Dietetycznie -warzywa z ryżem

Wegetariański przysmak, czyli warzywa w roli głównej
     * 1 szt brokuły,
    * 1 szt cukinia,
    * 1 szt marchewka,
    * 1/4 szt seler,
    * 1 szt cebula,
    * 2 ząbki czosnek,
    * 1 woreczek ryż,
    * oliwa,
    * papryka czerwona słodka kamis
    * koperek,
    * pieprz
   *kostka bulionowa Winiary

Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Cukinie kroimy w paseczki za pomocą obieraczki do warzyw.Cebule kroimy w piórka ,seler obieramy i ścieramy na tarce .Marchewkę tez ścieramy na dużych oczkach .Dodajemy pokrojonego brokuła  Warzywa podsmażamy na oliwie .Doprawiamy skruszoną kostka bulionowa ,solą pieprzem ,papryką czerwona słodką do smaku . Lekko podlewamy woda i chwilę dusimy Pod koniec wyciskamy 2 ząbki czosnku ,mieszamy .Podajemy z ryżem.
Smacznego Na zdrowie !!!

1 komentarz:

  1. Bardzo mi się ten przepis podoba. I z chęcią bym coś takiego zjadła.
    Tylko ta kostka bulionowa - lepiej zrobić swój własny bulion warzywny, który nie będzie zawierał tej tony świństw.
    Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń