Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek ,pomidora i ogórków
składniki
* 1 szt bakłażan
* 2 szt pomidory,
* czarne oliwki,
* 1 szt cebula,
* 1 szt ogórek zielony,
* szczypiorek,
* 2 szt korniszony,
* Sól,
* 1 ząbek czosnek,
* pieprz,
* oliwa
* sos winegret Winiary
Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salse. Pomidory ,ogórki ,cebulę i oliwki drobno siekamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek ,posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i łyżeczkę proszku sos winegret winiary do smaku .Mieszamy salsę chłodzimy . Taką salsę nakładamy na grillowanego bakłażana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz