Gulasz z wątróbki drobiowej i młodej cebulki .
składniki
30 dag wątróbka drobiowa,
1 łyżka olej kujawski,
2 szt cebula,
pieprz,
przyprawa w płynie,
2 łyżki mąka,
1 szklanka bulion warzywny
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i błonek. Kroimy ja na mniejsze kawałki . Obtaczamy w mące. Taką wątróbkę dajemy n a patelnie z rozgrzanym olejem . Obsmażamy z dwóch stron . Dodajemy pokrojoną cebulkę . Mieszamy . Podlewamy bulionem warzywnym ok 1/2 szklanki . Dusimy . Dodajemy przyprawę w płynie i doprawiamy pieprzem . Dodajemy ok 1 łyżkę mąki i mieszamy żeby nie powstały grudki. Podlewamy resztą bulionu . Jeszcze chwilę dusimy . Doprawiamy solą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz