niedziela, 12 sierpnia 2012

Grillowany patison z kolegami

Grillowany patison  z kolegami czyli bakłażanem i cukinią  -wszystko w oleju czosnkowym

składniki

    1 szt bakłażan,
    1 szt patison,
    1 szt cukinia,
    olej,
    Sól morska- MŁYNEK,
    3 ząbki czosnek,
    1 łyżka przyprawa do grilla

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawa do grilla i grillujemy z dwóch stron. Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawa do grilla i grillujemy . Patisona kroimy  w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z wyciśniętym czosnkiem i doprawionym sola morską .




1 komentarz:

  1. Lubię taki grillowany miks,abym mogła zaakceptować przepis w akcji Warzywa psiankowate poproszę o uzupełnienie banerka. Przepis pasuje też do akcji Grill ;)

    OdpowiedzUsuń