czwartek, 16 sierpnia 2012

Sałatka z kolorowej papryki i tofu

Sałatka dla wegetarianin ale nie tylko . Jest zdrowa i lekka . Polecam wszystkim .Tofu używane jest w rożnych kuchniach świata -warto po niego sięgnąć

składniki'
   1 szt pomidor,
    1 szt papryka zielona,
    1 szt papryka pomarańczowa,
    1/2 szt tofu,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    olej rzepakowy,
    Sól,
    ocet balsamiczny,
    szczypior


Pomidora myjemy kroimy w kostkę . Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę . szczypior siekamy . Składniki mieszamy  doprawiamy octem balsamicznym sola i pieprzem do smaku . Kropimy oliwą . Dodajemy pokrojone tofu .Jeszcze raz mieszamy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz