Samo zdrowie . Pyszne awokado do tego ryż brązowy ,paluszki krabowe i kiełki . Cóż więcej ..
Sałatka ryżowa z awokado i kiełkami
składniki
1 szklanka ryżu brązowego
2 szt awokado,
kiełki brokuła,
4 szt paluszki krabowe,
sól czosnkowa,
pieprz kolorowy młynek
sok z cytryny,
natka pietruszki
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu.Po ugotowaniu studzimy ryż .Awokado myjemy obieramy wyciągamy pestkę i miksujemy z odrobiną cytryny . Zmiksowane awokado dodajemy do ryżu .Mieszamy . Doprawiamy solą czosnkową pieprzem do smaku .Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę .Składniki mieszamy .Dodajemy posiekana natkę pietruszki . Wykładamy sałatkę na talerz .Ozdabiamy kiełkami brokuła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz