poniedziałek, 5 listopada 2012

Zupka ogórkowa z kaszą manną

Zupka ogórkowa z kaszą manną 
składniki
  2 szt kostka rosołowa
    1  marchewka,
    4 ziemniaki,
    4 łyżki kaszki manna,
    1/2 szklanki śmietany,
    4 szt ogórków konserwowych
    1/2 słoika przecier ogórkowy KROKUS
    pieprz biały ,
    liść laurowy,
    1 łyżka masła


Zagotowujemy wodę ok 2 litry . Dodajemy liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Dokładamy 2 kostki rosołowe. Marchewkę ścieramy na tarce a ziemniaczki kroimy w kosteczkę . Gotujemy . Dodajemy przecier z ogórków kiszonych z dodatkiem czosnku . Korniszony kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku . Podsmażone dodajemy do zupki . Gotujemy ok 10 min . Dodajemy ok 3 łyżki kaszy mannej i dobrze mieszamy ,aby nie zrobiły się grudki. Zagotowujemy . Doprawiamy sola ,pieprzem wyciśniętym ząbkiem czosnku i zaciągamy śmietaną .


Do zupki użyłam bardzo smacznego przecieru ogórkowego firmy Krokus . Przecier jest delikatny smaczny z nutką czosnku .Taki domowy a zupka wyszła pyszna .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz