Coś fantastycznego , muffiny zrobione na bazie oleju Kujawski Czosnkowy . W środku smaczna lekka pasta warzywna Ajvar .
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej -KUJAWSKI ZE SMAKIEM ,pod patronem swerwisu
ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem jest ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem
ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem jest ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem
Czosnkowe muffiny z pastą warzywną
składniki
2 ,5 szklanki mąki,
1/2 szkl oleju czosnkowego Kujawski ze Smakiem Z pierwszego tłoczenia
3 łyżki masło roztopione,
Sól,
pasta warzywna ajvar
4 łyżki kukurydza,
10 dag kiełbasa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1/3 łyzeczki cukru
1,5 szklanki mleka,
2 jajka
1/2 szkl oleju czosnkowego Kujawski ze Smakiem Z pierwszego tłoczenia
3 łyżki masło roztopione,
Sól,
pasta warzywna ajvar
4 łyżki kukurydza,
10 dag kiełbasa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1/3 łyzeczki cukru
1,5 szklanki mleka,
2 jajka
Do miski wlewamy 1/2 szklanki oleju czosnkowego Kawałek masła roztopić przestudzić dolać do oleju ma być 3/4 szklanki tłuszczu. Następnie wbijamy jajka i wlewamy mleko. Mieszamy składniki trzepaczką. Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę ,proszek do pieczenia sól do smaku i odrobinę cukru mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Do foremek muffinkowych wkładamy łyżkę ciasta następnie łyżkę pasty warzywnej i znów łyżeczkę ciasta. Na wierzch posypujemy pokrojoną kiełbasą i odsączoną kukurydzą , składniki lekko wbijamy w ciasto. Pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.
Muffiny wyglądają bardzo smakowicie,. ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w zabawie, pozdrowienia :)