piątek, 15 lutego 2013

Walentynkowe serduszka -miłośći ciąg dalszy

Przepyszne ciasta znikają w mgnieniu oka . Kiedy druga blaszka piecze się po pierwszej nie ma śladu .
Zrobiłam 2 blaszki z marmoladą JAMAR  i dwie z budyniem .

Syn amator marmolady pochłoną z 10 szt .


Walentynkowe serduszka

składniki
  260 gram mąki,
    1 szt budyń śmietankowy,
    2 łyżki cukru
    250 ml mleka,
    2 łyzeczki proszek dopieczenia,
    6 łyżek oleju
    marmolada Wieloowocowa JAMAR    
   2  jajka
   cukier puder , mleko na lukier
   kolorowa posypka

Do jednej miski dajemy mleko ,jajka, olej i mieszamy . do drugiej miski wsypujemy przesiana mąkę , proszek do pieczenia, budyń, cukier i mieszamy.
Do składników mokrych dodajemy suche -mieszamy dużą łyżką nie miksujemy . Do papilotek nakładamy łyżkę ciasto potem łyżkę marmoladę i znów ciasto. Pieczemy ok 20 min . Drugą porcję zrobiłam z budyniem. Kiedy ciasta ostygną smarujemy je lukrem wymieszanym z kolorową posypką .





Środek ciastek to smaczna marmolada Jamar

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz