Zrobiłam 2 blaszki z marmoladą JAMAR i dwie z budyniem .
Syn amator marmolady pochłoną z 10 szt .
Walentynkowe serduszka
składniki
260 gram mąki,
1 szt budyń śmietankowy,
2 łyżki cukru
250 ml mleka,
2 łyzeczki proszek dopieczenia,
6 łyżek oleju
marmolada Wieloowocowa JAMAR
2 jajka
cukier puder , mleko na lukier
kolorowa posypka
Do jednej miski dajemy mleko ,jajka, olej i mieszamy . do drugiej miski wsypujemy przesiana mąkę , proszek do pieczenia, budyń, cukier i mieszamy.
Do składników mokrych dodajemy suche -mieszamy dużą łyżką nie miksujemy . Do papilotek nakładamy łyżkę ciasto potem łyżkę marmoladę i znów ciasto. Pieczemy ok 20 min . Drugą porcję zrobiłam z budyniem. Kiedy ciasta ostygną smarujemy je lukrem wymieszanym z kolorową posypką .
Środek ciastek to smaczna marmolada Jamar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz