czwartek, 7 marca 2013

Okoń morski z duszoną cebula i pieczarkami

Nie mogłam się oprzeć przechodząc koło okonia morskiego . To moja kolejna inwestycja w zdrowie. 


Okoń morski z duszoną cebula i pieczarkami 

składniki
    2 szt okoń morski,
    3 cebule
    15 dag pieczarek
    1 łyżka masło,
    natka pietruszki,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty


Konia morskiego myjemy i osuszamy . Solimy z każdej strony solą morską. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem , lekko podlewamy woda i dusimy na małym ogniu. Kiedy cebulka zrobi się miękka nakąłdamy ją do brzuszka okonia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Posypujemy posiekana natką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz