Nie mogłam się oprzeć przechodząc koło okonia morskiego . To moja kolejna inwestycja w zdrowie.
Okoń morski z duszoną cebula i pieczarkami
składniki
2 szt okoń morski,
3 cebule
15 dag pieczarek
1 łyżka masło,
natka pietruszki,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
Konia morskiego myjemy i osuszamy . Solimy z każdej strony solą morską. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem , lekko podlewamy woda i dusimy na małym ogniu. Kiedy cebulka zrobi się miękka nakąłdamy ją do brzuszka okonia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Posypujemy posiekana natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz