czwartek, 9 lutego 2012

Zupka z kolorowej fasoli z kiełbaska

 Składniki na zupkę z kolorowej fasoli
# fasola kolorowa,
# 1 łyżka mąka,
# 1 szt cebula,
# 20 dag kiełbasa,
# 1 łyżka majeranek Kamis
# 1 łyżeczka papryka słodka,
# 2 ząbki czosnek,
# 1 szt marchewka,
# 1 łyżka masło,
# kostka rosołowa Winiary

Fasole moczymy przez noc .Wymieniamy wodę przynajmniej 2 razy . Następnie gotujemy ją  z dodatkiem kostki rosołowej i startej marchewki . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę ,gdy jest złota dodajemy do niej pokrojona kiełbasę smażymy .Dodajemy paprykę czerwoną i majeranek .Zawartość patelni dodajemy do miękkiej już fasoli . Gotujemy. Robimy zasmażkę z mąki na maśle i dodajemy di zupy . Na koniec wyciskamy 2 ząbki czosnku już nie gotujemy .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz