składniki
* 1 woreczek ryż dziki Kupiec
* szczypiorek,
* 1/4 szt ser Patros Hochland
* 1 opakowanie szynka carpaccio Zimbo
* natka pietruszki,
* 2 szt pomidor,
* 1 szt bakłażan,
* 1/2 szt papryka żółta,
* Sól,
* pieprz,
* olej rzepakowy
Ryz dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu ok 30 min w lekko osolonej wodzie . Następnie studzimy go. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i grillujemy z obydwu stron . Zimnego bakłażana kroimy w paski i dodajemy do sałatki. Pomidora kroimy w kostkę . Natkę i szczypiorek siekamy . Szynkę carpaccio kroimy w paseczki. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę . Ser Patros kruszymy. Składniki mieszamy . Doprawiamy solą pieprzem i olejem rzepakowym
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz