wtorek, 8 maja 2012

Sałatka z ryżu carpaccio i sera Patros

składniki
 * 1 woreczek ryż dziki Kupiec
    * szczypiorek,
    * 1/4 szt ser  Patros Hochland
    * 1 opakowanie szynka carpaccio Zimbo
    * natka pietruszki,
    * 2 szt pomidor,
    * 1 szt bakłażan,
    * 1/2 szt papryka żółta,
    * Sól,
    * pieprz,
    * olej rzepakowy

Ryz dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu ok 30 min w lekko osolonej wodzie . Następnie studzimy go. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i grillujemy z obydwu stron . Zimnego bakłażana kroimy w paski i dodajemy do sałatki. Pomidora kroimy w kostkę . Natkę i szczypiorek siekamy . Szynkę carpaccio kroimy w paseczki. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę . Ser Patros kruszymy. Składniki mieszamy . Doprawiamy solą pieprzem i olejem rzepakowym

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz