wtorek, 8 maja 2012

Szczupak na patyku z grilla

Smaczne danie na grilla . Zdrowe i niskokaloryczne
 składniki
  * 1 szt bakłażan,
    * Sól,
    * 1 filet szczupak,
    * Przyprawa do ryb,
    * sos sojowy TaoTao
    * oliwa,
    * papryka słodka kamis
    * cytryna


Filet z szczupaka kroimy w długie paski wkładamy do miski . Dodajemy pieprz,paprykę słodka ,oliwę ,sos sojowy, przyprawę do ryb wmasowujemy marynatę w rybę . Zostawiamy w lodówce na noc. Na drugi dzień bakłażana kroimy w plasterki solimy z obydwu stron i zostawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy. Szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyka i grillujemy. Całość kropimy cytryną

1 komentarz:

  1. Nie jadłam nigdy grillowanego szczupaka. Na bakłażanach fajnie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń