Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami .Polecam na jesienne danie dla urody .
składniki
1/2 szt cukinia,
1/2 szt patison,
2 szt buraki,
1/4 szt tofu,
2 łyżki orzechy włoskie,
1 łyżeczka ocet balsamiczny,
2 łyżki olej,
1/2 łyżeczki miód,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy
Patisona myjemy ,kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie płuczemy i grillujemy . Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy kroimy w plastry i grillujemy . Cukinię kroimy w plasterki i grillujemy . Grillowane warzywa układamy a półmisku . Posypujemy posiekanymi orzechami i kawałkami tofu .Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym i miodem . Sosem polewamy warzywa. Doprawiamy pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz