wtorek, 14 sierpnia 2012

Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami .Polecam na jesienne danie dla urody .

składniki

    1/2 szt cukinia,
    1/2 szt patison,
    2 szt buraki,
    1/4 szt tofu,
    2 łyżki orzechy włoskie,
    1 łyżeczka ocet balsamiczny,
    2 łyżki olej,
    1/2 łyżeczki miód,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy

Patisona myjemy ,kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie płuczemy i grillujemy . Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy kroimy  w plastry i grillujemy . Cukinię kroimy  w plasterki i grillujemy . Grillowane warzywa układamy a półmisku . Posypujemy posiekanymi orzechami i kawałkami tofu .Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym i miodem . Sosem polewamy warzywa. Doprawiamy pieprzem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz