Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym z kiełbaską . Pomysł na ciepłą kolację lub obiad.
składniki
1/2 kg fasola szparagowa mamut,
1 szt fasola perłowa z puszki,
2 szt cebula,
1/2 kg kiełbasa śląska,
1/2 puszki pomidory z puszki Cirio
2 szklanka bulion,
1 łyżeczka papryka słodka,
2 łyżeczki przyprawa do gulaszu
2 łyżeczki majeranek,
1 łyżeczka kucharek,
2 łyżeczki cukier,
pieprz biały Prymat,
2 szt marchewka,
1 ząbek czosnek,
olej
mąka ok 1 łyżka
Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki .; Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę dodajemy wyciśnięty czosnek ,majeranek,przyprawę do gulaszu,paprykę słodką ,pieprz .Mieszamy .Dodajemy pokrojoną kiełbasę .Podsmażamy . Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki . Gotujemy . Dodajemy cukier do smaku . Podlewamy bulionem .Mieszamy . Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę . Dusimy wszystko razem ok 10 min . Na koniec zaciągamy odrobiną mąki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz