niedziela, 19 sierpnia 2012

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą .Lekka zdrowa sałatka dla całej rodziny .

składniki

    1 puszka tuńczyk w sosie własnym,
    1/2 puszki fasola czerwona,
    1 szt cebula,
    szczypior,
    pieprz biały lub kolorowy Prymat,
    1 łyżeczka olej,
    Sól,
    1 woreczek ryż Kupiec


Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie . Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka wkładamy do miseczki i zostawiamy do przestygnięcia. Tuńczyka wyciągamy z puszki i dodajemy do zimnego ryżu .Mieszamy . szczypior i cebule siekamy dodajemy do ryżu . Fasolę odcedzamy dodajemy do sałatki .Mieszamy .Dodajemy sól,pieprz i olej do smaku .Mieszamy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz