piątek, 10 sierpnia 2012

Sushi futo maki -udomowione

Sushi futo maki  -troszkę kuchni japońskiej w moim wydaniu . Przepis troszkę spolszczony udomowiony . Bardzo dobre .

składniki
-ryz do sushi Kupiec1 szkl
-łosoś 1 filet
-majonez ok 2 łyżki
-chrzan tarty
-ogórek zielony
-cukinia
-arkusze nori 

Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie do ryżu dodajemy majonez sól ,pieprz i chrzan tarty -proporcje zależne od naszego smaku .Dodajemy i kosztujemy . Mieszamy i nakrywamy ,żeby ryż nie ostygł. Rybę łososia kroimy w paseczki.Jeżeli filet ma skórę odkrawamy ją . Ogórka i cukinie dobrze myjemy i kroimy w słupki- nie obieramy z skórki .Na arkuszu nori nakąłdamy ryż zostawiając ok 1 cm przy początku i końcu. ładnie rozkładamy ryż .Na środku kładziemy paski warzyw i ryby . za pomocą maty zwijamy ,Kroimy w równe kawałki


Produkty i akcesoria do kuchni japońskiej znajdziemy w sklepie http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz