środa, 14 listopada 2012

Makaron razowy z warzywami i mozzarella z sosem paprykowym

Dziś czas na ostatni sos Tarsmak  Sos musztardowo-paprykowy .Pikantny z papryczką chilli ,papryka czerwoną oraz gorczycą . Wspaniale nadaje się do dań na ciepło jak i na zimno .

Makaron razowy z warzywami i mozzarella z sosem paprykowym

składniki
 1/4 opakowania Makaron razowy,
    10 dag pieczarki,
    1/2 szt cukinia,
    1  cebula czerwona,
    1/2 szt brokuła,
    sos musztardowo paprykowy Tarsmak
    1 łyżka olej rzepakowy,
    Sól morska
    1 kulka mozzarella,
    natka pietruszki

Makaron razowy świderki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cukinię myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy na połówki . Cebule kroimy w piórka. Brokuła gotujemy na parze. Na patelni na oleju podsmażamy cebule pieczarki ,cukinię . Następnie dodajemy pokrojone brokuły .Lekko mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron smażymy chwilę.Na koniec dodajemy pokrojona mozzarelle i posiekana natkę pietruszki. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu ostrego paprykowego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz