Dziś czas na ostatni sos Tarsmak Sos musztardowo-paprykowy .Pikantny z papryczką chilli ,papryka czerwoną oraz gorczycą . Wspaniale nadaje się do dań na ciepło jak i na zimno .
Makaron razowy z warzywami i mozzarella z sosem paprykowym
składniki
1/4 opakowania Makaron razowy,
10 dag pieczarki,
1/2 szt cukinia,
1 cebula czerwona,
1/2 szt brokuła,
sos musztardowo paprykowy Tarsmak
1 łyżka olej rzepakowy,
Sól morska
1 kulka mozzarella,
natka pietruszki
Makaron razowy świderki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cukinię myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy na połówki . Cebule kroimy w piórka. Brokuła gotujemy na parze. Na patelni na oleju podsmażamy cebule pieczarki ,cukinię . Następnie dodajemy pokrojone brokuły .Lekko mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron smażymy chwilę.Na koniec dodajemy pokrojona mozzarelle i posiekana natkę pietruszki. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu ostrego paprykowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz