Najprostsze i najbardziej kolorowe to co lubimy najbardziej . Samo zdrowie i można się najeść do syta.
Owoce goji pochodzą z sklepu internetowego SKWORCU
Szpinakowa sałatka z ryżem i tuńczykiem
składniki
1 garść szpinaku,
2 łyżki owoce goji,
3 łyżki kukurydza,
1/2 puszki tuńczyk kawałki
1/2 woreczka ryżu kolorowego
1/2 szt papryka czerwona,
olej rzepakowy,
Sól,
pieprz kolorowy ziarnisty
Liście świeżego szpinaku myjemy i układamy na talerzach . Ryz kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Zimny dodajemy do sałatki. Kukurydzę odsączamy dodajemy do sałątki. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno posypujemy sałatkę . Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Kropimy dobrej jakości olejem rzepakowym solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec posypujemy owocami goji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz