Deser lekki puszysty i niskokaloryczny . Zawiera dużo witamin .
Do zrobienia tego deseru użyłam kondensowanego hibiskusa z sklepu internetowego SKWORCU
a także mojej mrożonej ekologicznej ( z mojej działki czarnej porzeczki)
Dietetyczny deser z hibiskusa i czarnej porzeczki
składniki
1/2 szklanki czarna porzeczka,
1/2 szklanki hibiskus kandyzowany,
1 łyżka cukru brązowego
1 szklanka maślanki
1 szklanka Mleko Zagęszczone LIGHT Gostyń
1 opakowanie fix do śmietany
Kandyzowany hibiskus zalewamy odrobiną wrzątku ,aby kwiaty zmiękły i rozwinęły się , kilka sztuk zostawiamy do ozdoby resztę miksujemy z czarną porzeczką . Dodajemy cukier brązowy do smaku i jeszcze raz miksujemy. Dolewamy maślankę -dobrej jakości-gęstą. Następnie mleko zagęszczone light Jeszcze raz wszystko miksujemy dodając pomalutku fix do śmietany. Wlewamy do szklaneczek i ozdabiamy kwiatem hibiskusa.
Tak wygląda kandyzowany hibiskus i pochodzi z sklepu internetowego
świetnie wygląda, ładna dekoracja jeszcze czegoś takiego nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuń