niedziela, 10 marca 2013

Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką

Okoń morski i dobrodziejstwo płynące z jedzenia ryb morskich . do tego salsa z cieciorki i szpinaku z lekką nutką czosnkową .
Potrawę ozdobiłam nitkami chilli , przyprawa ta pochodzi z sklepu SKWORCU

Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką

składniki

    2 szt okoń morski,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    2 łyżki olej lniany,
    1/2 puszki cieciorki
    2 ząbki czosnku
    1 garść szpinaku

Okonia morskiego myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku. Szpinak myjemy i kroimy w paseczki. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Czosnek wyciskamy przez praskę . Mieszamy pokrojony szpinak z cieciorką i czosnkiem. Dodajemy olej , sól i pieprz-mieszamy i chłodzimy . Okonia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min . Podajemy rybę z salsą . Ozdabiamy nitkami chilli.






1 komentarz: