Potrawę ozdobiłam nitkami chilli , przyprawa ta pochodzi z sklepu SKWORCU
Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką
składniki
2 szt okoń morski,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
2 łyżki olej lniany,
1/2 puszki cieciorki
2 ząbki czosnku
1 garść szpinaku
Okonia morskiego myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku. Szpinak myjemy i kroimy w paseczki. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Czosnek wyciskamy przez praskę . Mieszamy pokrojony szpinak z cieciorką i czosnkiem. Dodajemy olej , sól i pieprz-mieszamy i chłodzimy . Okonia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min . Podajemy rybę z salsą . Ozdabiamy nitkami chilli.
smakowity pomysł:)
OdpowiedzUsuń