piątek, 8 marca 2013
Pomidorowa z ziołami prowansalskimi
Do zrobienia zupki użyłam Pomidorów krojonych w kartoniku z ziołami prowansalskimi Firmy PODRAVKA. Dodatkowo dodałam trochę suszonych ziół.
Pomidorowa z ziołami prowansalskimi
składniki
1 szklanka śmietanka 12-procentowa,
1 marchewka,
1/3 szt seler
1 karton pomidory krojone,
1 łyżka zioła prowansalskie
1 jajko,
mąka,
1 litr bulionu warzywnego
Seler obieramy i ścieramy na tarce. Marchewkę obieramy i także ścieramy ta tarce duże oczka. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym ok 8 min. Następnie dolewamy pomidory z kartonu i zagotowujemy. Dodajemy zioła prowansalskie -roztarte w dłoniach. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. W kubeczku robimy ciasto na kluski - mieszamy jajko z mąką i odrobina soli i nakąłdamy łyżeczka na gotującą się zupkę. Zagotowujemy i zaciągamy śmietanką.
Do zupy polecam
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszna musi być:)
OdpowiedzUsuń