niedziela, 10 marca 2013

Wiosenna sałatka z rzodkiewką , awokado i jajkiem

Lekka kolorowa sałatka , aby wiosna szybciej zawitała.

Wiosenna sałatka z rzodkiewką , awokado i jajkiem

składniki
  1 szt awokado,
    1/2 pęczka rzodkiewki
    3  jajka
    2 łyżki olej lniany,
    sól morska,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    szczypiorek,
    natka pietruszki

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy  w paseczki. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek i natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy drobno. Składniki mieszamy z sobą. Solimy sola morską , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym kolorowym i dodajemy olej lniany . Chłodzimy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz