czwartek, 9 maja 2013

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

Pomysł na wiosenny obiad , wspaniale sprawdza się także jako danie obiadowe na komunii czy większej imprezie.

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

składniki
   2 szt pierś z kurczaka,
    1 garść szpinaku,
    15 dag ser zółty,
    Sól morska
    pieprz biały
    mąka,
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy w poprzek ,żeby nie były grube. Z jednej pojedynczej piersi wyjdą 2 rolady. Mięsko rozbijamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Liście szpinaku myjemy osuszamy i układamy na całej rozbitej piersi. Na szpinaku układamy kawałek sera zółtego -zwijamy w roladę. Obtaczamy w mące. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Smażymy roladki z każdej strony na złoto. Następnie przekładamy do brytfanki układamy po kawałku sera i zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz