czwartek, 9 maja 2013

Szpinakowa jajecznica z cukinią

Pożywna pełna witamin i słońca jajecznica z szpinakiem i cukinią .

Szpinakowa jajecznica z cukinią

składniki

    1 garść szpinak,
    1/2 szt cukinia,
    3 szt jajka,
    sos sojowy,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 łyżeczka masło
   owoce goji
Szpinak myjemy i osuszamy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Jajka rozbijamy i mieszamy z sosem sojowym według smaku. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła podsmażamy cukinie dodajemy szpinak -podsmażamy razem. Zalewamy jajkami i mieszamy aż do ścięcia jajek. Podajemy doprawione pieprzem . Wykończamy owocami goji.



1 komentarz:

  1. Ach, jadłam dziś na śniadanie jajecznicę i rozmyślałam o tym, że fajnie byłoby gdyby był w niej też szpinak ;)

    OdpowiedzUsuń