poniedziałek, 13 maja 2013

Grillowany nadziewany bakłażan


 Tak sobie wymyśliłam plastry bakłażana grillowane z nadzieniem z ryżu i tuńczyka.

Grillowany nadziewany bakłażan

składniki
 1 woreczek ryżu brązowego Podravka
    1 szt cebula,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska
    1 łyżka masło,
    ketchup mały ostry,
    czarnuszka,
    tuńczyk w sosie własnym

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy go i grillujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na masełku, dodajemy ryż-mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy tuńczyka i posiekany szczypior -mieszamy. Farsz nakąłdamy na plastry grillowanego bakłażana i układamy na tacce do grillowania - podgrzewając całość. Ozdabiamy ketchupem i czarnuszką.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz