poniedziałek, 13 maja 2013
Grillowany nadziewany bakłażan
Tak sobie wymyśliłam plastry bakłażana grillowane z nadzieniem z ryżu i tuńczyka.
Grillowany nadziewany bakłażan
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Podravka
1 szt cebula,
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska
1 łyżka masło,
ketchup mały ostry,
czarnuszka,
tuńczyk w sosie własnym
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy go i grillujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na masełku, dodajemy ryż-mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy tuńczyka i posiekany szczypior -mieszamy. Farsz nakąłdamy na plastry grillowanego bakłażana i układamy na tacce do grillowania - podgrzewając całość. Ozdabiamy ketchupem i czarnuszką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz