poniedziałek, 13 maja 2013
Zupka brokułowa z ryżem i migdałami
Lekka zupka z brokuła ale krem . Pyszny aromat czosnku smażonego na masełku ....
Zupka brokułowa z ryżem i migdałami
składniki
2 ząbki czosnku
uniwersalna przyprawa
1 łyżka masła
1 brokuł,
bulion warzywny,
migdały,
1 woreczek ryżu białego Kupiec
pieprz biały
Brokuła myjemy osuszamy i kroimy w małe różyczki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek dodajemy różyczki brokuła i podsmażamy , doprawiamy lekko przyprawą uniwersalną. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości brokuła. Następnie miksujemy. Doprawiamy pieprzem ewentualnie sola do smaku. Migdały prażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zupkę nalewamy do miseczek dodajemy ryż i prażone migdały.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz