poniedziałek, 13 maja 2013

Zupka brokułowa z ryżem i migdałami


 Lekka zupka z brokuła ale krem . Pyszny aromat czosnku smażonego na masełku ....
 Zupka brokułowa z ryżem i migdałami

składniki
    2 ząbki czosnku
     uniwersalna przyprawa
    1 łyżka masła
    1  brokuł,
    bulion warzywny,
    migdały,
    1 woreczek ryżu białego Kupiec
    pieprz biały

Brokuła myjemy osuszamy i kroimy w małe różyczki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek dodajemy różyczki brokuła i podsmażamy , doprawiamy lekko przyprawą uniwersalną. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości brokuła. Następnie miksujemy. Doprawiamy pieprzem ewentualnie sola do smaku. Migdały prażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zupkę nalewamy do miseczek dodajemy ryż i prażone migdały.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz