wtorek, 1 września 2015

Warzywa z patelni z sosem meksykańskim

Szybkie danie ,lekko pikantne. Pasuje na letnie obiadki. Podrasowane smacznym sosem meksykańskim firmy Folwark. Do tego sadzone jajko z rozpływającym się żółtkiem , nie ma nic lepszego .

Warzywa z patelni z sosem meksykańskim
składniki
1 mała cukinia
1 mały patison
1 papryka
1 pomidor
4 pieczarki
przyprawa do grilla
sos mexicana Folwark
czosnek 1 ząbek
olej 1łyżka
jajko 2 szt

Cukinie obieramy usuwamy pestki i kroimy w duża kostkę . Pieczarki kroimy na pół. Paprykę czerwona myjemy i kroimy w kawałki. Pomidora kroimy w ćwiartki. Patisona młodego nie obieramy , kroimy  w półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dajemy kawałki cukinii i patisona. Lekko podsmażamy. Następnie dodajemy kolejne warzywa. Smażymy. Kiedy warzywa będą miękkie
dodajemy 2 łyżki sosu mexicana. lekko mieszamy. Na koniec dodajemy przyprawę do grilla i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Podajemy z sadzonym jajkiem .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz