piątek, 6 stycznia 2012

Cos dla WEGAN i nie tylko

Danie proste naturalne bez dodatków pochodzenia zwierzęcego.
  * 1 garść grzybki mun,
    * 15 dag pieczarki,
    * 1 łyżka olej rzepakowy,
    * Sól,
    * pieprz,
    * cebula biała,
    * szczypiorek,
    * sos sojowy
Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy ,przelewamy zimną wodą . Grzybki mun zalewamy wrzątkiem na 10 min -odstawiamy .Następnie gotujemy ok 10 min . Odcedzamy i kroimy w paseczki .Cebulę i pieczarki obieramy .Kroimy w plasterki .Na patelni rozgrzewamy olej dajemy pokrojoną cebule i grzyby ,smażymy . Podlewamy wodą dusimy pod przykryciem .Doprawiamy sola i pieprzem i sosem sojowym.Dodajemy makron mieszamy .Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz