Danie proste naturalne bez dodatków pochodzenia zwierzęcego.
* 1 garść grzybki mun,
* 15 dag pieczarki,
* 1 łyżka olej rzepakowy,
* Sól,
* pieprz,
* cebula biała,
* szczypiorek,
* sos sojowy
Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy ,przelewamy zimną wodą . Grzybki mun zalewamy wrzątkiem na 10 min -odstawiamy .Następnie gotujemy ok 10 min . Odcedzamy i kroimy w paseczki .Cebulę i pieczarki obieramy .Kroimy w plasterki .Na patelni rozgrzewamy olej dajemy pokrojoną cebule i grzyby ,smażymy . Podlewamy wodą dusimy pod przykryciem .Doprawiamy sola i pieprzem i sosem sojowym.Dodajemy makron mieszamy .Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz