Smaczne flaczki drobiowe z cebulą i pieczarkami
* 3 szt udka,
* 2 szt marchewka,
* 25 dag pieczarki,
* 2 szt cebula,
* 2 łyżki przyprawa do flaków,
* 2 łyżki majeranek kamis
* pieprz,
* 1 łyżka masło,
* przyprawa w płynie,
* bulion warzywny winiary
Udka gotujemy w garnku z wodą .Dodajemy kostkę warzywną winiary i marchewki . Gotujemy do miękkości .Cebule kroimy w piórka ,pieczarki w paseczki .Cebule i pieczarki podsmażamy na maśle .Mięso obieramy kroimy w długie paski ,marchewkę kroimy drobno i dodajemy do rosołu z gotowania .Zagotowujemy rosół z mięsem i dodajemy przysmażoną cebule z pieczarkami .Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do flaków .Zagotowujemy . Na koniec dodajemy majeranek,który wcześniej rozcieramy w dłoniach .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz