sobota, 3 marca 2012

Flaczki kapitańskie

Smaczne flaczki drobiowe z cebulą i pieczarkami

  * 3 szt udka,
    * 2 szt marchewka,
    * 25 dag pieczarki,
    * 2 szt cebula,
    * 2 łyżki przyprawa do flaków,
    * 2 łyżki majeranek kamis
    * pieprz,
    * 1 łyżka masło,
    * przyprawa w płynie,
    * bulion warzywny winiary


Udka gotujemy w garnku z wodą .Dodajemy kostkę warzywną winiary  i marchewki . Gotujemy do miękkości .Cebule kroimy w piórka ,pieczarki w paseczki .Cebule i pieczarki podsmażamy na maśle .Mięso obieramy kroimy w długie paski ,marchewkę kroimy drobno i dodajemy do rosołu z gotowania .Zagotowujemy rosół z mięsem i dodajemy przysmażoną cebule  z pieczarkami .Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do flaków .Zagotowujemy . Na koniec dodajemy majeranek,który wcześniej rozcieramy w dłoniach .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz