niedziela, 4 marca 2012

Szpinak z grillowaną białą kiełbasą

   Szpinak samo zdrowie kojarzy mi się z słońce latem a do tego biała kiełbaska ,czuję ,ze wielkanoc tuz tuz ..

 składniki

   * 1 szt biała kiełbasa,
    * 3 szt pieczarki,
    * 1 garść szpinak,
    * oliwa z oliwek
    * kostka do smaku cebulowa knorr
    *pieprz kamis

Szpinak myjemy i układamy na półmisku . do oliwy ok 1 łyżki dodajemy pokruszoną kostkę cebulową ,lub cebule w proszku . Mieszamy .Taką mieszanka smarujemy pokrojone pieczarki .Kiełbasę kroimy w plastry .Grillujemy na patelni grillowej kiełbasę i pieczarki. Układamy na szpinaku ,solimy sola morska kropimy oliwą .doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo zmielonym

 smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz