piątek, 2 marca 2012

Kartoflanka z kluseczkami

* 5 szt ziemniaki,
    * 2 szt marchewka,
    * 1 szt pietruszka,
    * 3 szt bulion drobiowy,
    * 1 szt jajko,
    * 3/4 szkl mąka,
    * Sól,
    * śmietana 12%,
    * natka pietruszki


W garnku z wodą rozpuszczamy kostki bulionowe gotujemy . Ziemniaki,pietruszkę i marchewkę obieramy .Ziemniaki kroimy w kostkę ,marchew ,pietruszkę ścieramy .Gotujemy w bulionie do miekkości .W garnuszku robimy ciasto na lane kluski .Mieszając mąkę sól,jajko i odrobinę wody .Robimy kluseczki łyżeczką dodajemy do zupy . Zagotowujemy zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz